Motorikus üzemanyagok: benzinek és gázolajok

http://www.1001freedownloads.com/Az üzemanyagok minőségét a felhasználók, az üzemanyaggyártók, a gépjárműgyártók és a felhasználók közös érdekeit képviselő hatóságok együttesen alakítják ki és szabványokban rögzítik.

A szabványnak megfelelő üzemanyagok használata alapfeltétele annak, hogy a gépjárművek hosszú éveken át, az elvárt teljesítménnyel, megbízhatóan működjenek.

A gépjárművek legelterjedtebb mai üzemanyagai a benzinek és gázolajok. A kereskedelmi forgalomba kerülő termékek több szénhidrogén frakciónak bio-üzemanyagot is tartalmazó elegyei, amelyek a kőolajfinomítókban jönnek létre és kerülnek az üzemanyag tárolókon keresztül a töltőállomásokra.

Az ESZ-95 és ESZ-98 megjelöléssel ellátott benzinek tulajdonságait és vizsgálatukra szolgáló módszereket az MSZ EN 228 szabvány rögzíti. A kereskedelmi forgalomba kerülő benzineknek a szabvány követelményeit minden esetben ki kell elégíteni. A több piaci szereplő által forgalmazott prémium benzinek a szabvány követelményeit meghaladó tulajdonságokkal rendelkeznek.

A gázolajok tulajdonságait az MSZ EN 590 szabvány rögzíti. Akárcsak a benzineknél, a kereskedelmi forgalomba kerülő gázolajoknak is minden esetben ki kell elégítenie a szabvány követelményeit. Számos prémium gázolaj is található a piacon, melyek tulajdonságai a szabvány előírtakat túlteljesítik.

Mára az ÁMEI Vizsgálólaboratórium felkészült és nagy gyakorlattal végzi a motorikus benzinek és gázolajok mintázását és szabvány szerinti vizsgálatát. Társaságunk felkészültségét a Nemzeti Akkreditáló Hatóság igazolja és ellenőrzi folyamatosan a NAH-1-1240/2018 fenntartása során, így az általunk végzett vizsgálatok joghatályosak.


Ha Ön

  • üzemanyagtárolást végez és szeretné tudni, hogy terméke megfelel a szabványnak,
  • töltőállomást üzemeltet és független vizsgálattal akar meggyőződni arról, hogy beszállítója az ígért minőséget hozza,
  • gépjárművet javít vagy karbantart, és független, szakszerű vizsgálattal szeretne meggyőződni a helyes üzemanyag használatáról, akkor

keresse ügyfélszolgálatunkat, ahol készséggel állunk rendelkezésére.