Kenőanyagok vizsgálata

A kenőanyagok a mai motorok „folyékony” alkatrészei, melyek nemcsak a forgó alkatrészek kenését, hanem az érintett belső fémfelületek és rendszerek tisztaságának megőrzését és ezen keresztül a hasznos élettartam megnövekedését biztosítják. A kenőanyagok felhasználhatóságát általában gyártói jóváhagyások szabályozzák. A motorok, turbinák, hidraulikai berendezések, fémmegmunkáló sorok biztos működésének elengedhetetlen feltétele a gépkönyvekben előírt minőségű kenőanyagok használata – ez azonban nem feltétlen jelenti a drága kenőanyagok nagy költséggel járó automatikus cseréjét.

A gazdaságilag és műszakilag hatékony üzemeltetés érdekében lehetséges a kenőanyagok elhasználódásának mértékét vizsgálni, ami által a használhatóság idejének korlátja becsülhetővé és a csere ütemezhetővé válik.

Mára az ÁMEI Vizsgálólaboratórium felkészült és nagy gyakorlattal végzi a kenőanyagok mintázását, az elhasználódás mérését és igény szerint biztosítja a kapcsolódó szaktanácsadást.

Társaságunk felkészültségét a Nemzeti Akkreditáló Hatóság igazolja és ellenőrzi folyamatosan a NAH-1-1240/2018 számú akkreditációs okiratunk fenntartása során, így az általunk végzett vizsgálatok joghatályosak.

Ha Önnek

  • nagy mennyiségű kenőanyagot használ berendezéseiben,
  • aminek megfelelő minőségét folyamatosan a legkisebb összköltségen szeretné biztosítani, akkor

keresse ügyfélszolgálatunkat, ahol készséggel állunk rendelkezésére.