Fűtő- és tüzelőolajok vizsgálata

http://www.1001freedownloads.com/A kőolaj feldolgozása során keletkező fűtő- és tüzelőolajok hő- és villamos energia előállításra használhatóak. Míg a tüzelőolajok egyszerűbb tüzelőberendezésekben (pl. olajkályhákban) is használhatóak, a fűtőolajok magas viszkozitásuk és kéntartalmuk miatt kizárólag erre a célra tervezett és környezetvédelmileg engedélyezett ipari berendezésekben hasznosíthatóak.

A tüzelőolajok minőségét az MSZ 11715, MSZ 11717 szabványok rögzítik. Mára szinte kizárólag a kénmentes tüzelőolajok terjedtek el, melyeknek alkalmazása a környezet terhelését lényegesen lecsökkentette.

A fűtőolajokkal szembeni követelményeket és vizsgálati módszereiket az MSZ 2042 szabvány írja elő. A fűtőolajok alkalmazása a termék minőségén túl szigorú emissziós környezetvédelmi szabályozáshoz kötött, melyet a tüzelőberendezés üzemeltetőjének minden esetben be kell tartania.

Mára az ÁMEI Vizsgálólaboratórium felkészült és nagy gyakorlattal végzi a tüzelő- és fűtőolajok mintavételezését és a vett minták teljes szabvány szerinti vizsgálatát.

Társaságunk felkészültségét a Nemzeti Akkreditáló Hatóság igazolja és ellenőrzi folyamatosan a NAH-1-1240/2018 számú akkreditációs okiratunk fenntartása során, így az általunk végzett vizsgálatok joghatályosak.

Ha Ön

  • tüzelő- vagy fűtőolajat vásárol, tárol vagy alkalmaz és szeretne a termékek minőségéről és berendezésében történő alkalmazhatóságáról meggyőződni, akkor

keresse ügyfélszolgálatunkat, ahol készséggel állunk rendelkezésére.